Un camió entra per endur-se un dels bungalous que la nova direcció del càmping ha fet fora (3Cat)

Els usuaris expulsats del Càmping Sant Salvador esgoten el termini sense tenir alternativa

Els propietaris de cases mòbils i bungalous, a qui es va comunicar que havien de marxar fa un mes i mig, demanen més temps i diàleg amb la nova direcció

Actualitzat

Al Càmping Sant Salvador del Vendrell segueix el conflicte entre la propietat i els usuaris de llarga estada, als quals dilluns se'ls va acabar el termini per treure les seves cases mòbils o bungalous.

Alguns han venut la casa mòbil i aquest dimarts unes grues han entrat per traslladar-la. Els portaveus del col·lectiu afectat han anat al càmping a veure si l'empresa havia tocat o mogut alguna de les casetes. L'empresa HolaCamp, nous propietaris del càmping, ha declarat que no farà cap moviment mentre duri la negociació. Asseguren que estan buscant solucions, però no han concretat quines podrien ser.

Raúl Collbatallé Simon, un dels campistes que té encara una casa a l'interior del càmping, i portaveu del grup d'afectats, ha dit a TV3 a les portes del recinte que ni ells ni els seus advocats han tingut cap contacte ni proposta.

"No hem tingut cap negociació ni cap conversa oficial amb la nova empresa, i realment tampoc tenim clar el que ells volen. Nosaltres el que volem és millorar les nostres condicions, que ara mateix pitjor no poden ser, som fora al carrer i amb les inversions i les nostres propietats privades a dins."

Acusa l'empresa de fer tractes individuals: "Han intentat trencar el grup i la lluita que tenim les famílies de manera unida per veure si podien treure'n un benefici".

Propietaris de bungalous i cases mòbils van saber fa un mes i mig que no passarien l'estiu al càmping, com havien fet durant dècades (3Cat)

Els fan fora després de dècades al mateix càmping

Un centenar de famílies que renovaven el seu contracte d'estada per sis mesos cada any es van trobar al mes de febrer que no només no el renovaven com havien fet els anys anteriors -- en molts casos durant 20, 30 o 40 anys--, sinó que l'anterior propietari s'havia venut el negoci.

La nova empresa els va donar un mes per marxar i treure totes les seves pertinences. La carta en què se'ls comunicava la nova situació els advertia que només podien accedir al recinte els caps de setmana i que a partir d'aquest mes l'empresa podria disposar dels allotjaments, que donaria per abandonats pels seus propietaris.

Per als que tenien caravanes va ser més fàcil, però per als que hi estaven instal·lats amb cases mòbils o bungalous el problema és més gran.

Famílies afectades es van manifestar davant del càmping el 30 de març, quan acabava el primer termini (ACN/Ariadna Escoda)

Una seixantena de famílies campistes afectades es van manifestar davant del càmping el 30 de març, quan acabava el primer termini. Demanaven diàleg i més temps. Molts al·leguen que no troben on poder reubicar les seves cases.

La nova propietat del càmping els va allargar el termini fins al dia 15 d'abril, tot i alertar que a partir d'aquesta data els cobraria el pupil·latge. Per contra, els campistes demanen una indemnització, ja que el trasllat d'una casa mòbil o bungalou els pot costar entre 8.000 i 9.000 euros.

"Volem seure a negociar per obtenir millors condicions, l'escenari pitjor és el que tenim: som fora. Volem parlar, poder establir uns punts de trobar per millorar la nostra situació, sigui amb temps o amb la possibilitat de poder quedar-nos", diu Collbatallé.

Molts dels campistes diuen que van renovar les seves cases i cases mòbils incentivats per l'antic propietari (3Cat)

"Ens hem sentit traïts"

Collbatallé afegeix que, d'una banda, s'han sentit traïts per l'antic propietari, que els va incentivar a millorar "les nostres propietats privades amb inversions de més de 20, 30 o 40.000 euros, depèn de la família", i ara "se'n renta les mans".

"HolaCamp, la nova propietat, que diu que han agafat el negoci de manera nova, i l'anterior direcció, que continuen a la nova junta d'accionistes de la nova direcció, se'n renta les mans i diu que els nous propietaris són els que han decidit i que no hi tenen res a veure. Es passen la pilota els uns als altres, però solucions als afectats, cap ni una."

D'altra banda, el que més els dol és el cop sentimental que tot plegat representa per a moltes d'aquestes famílies: "No podem estiuejar on algunes famílies ho fèiem sis mesos l'any durant 40 anys".

 

Anar al contingut